Коректорът – това малко бижу

Публикувано November 21, 2013 от Николай Пощаров

Гладката и равна кожа изглежда прекрасно. Но не всяка дама може да се похвали с безупречно гладка и нежна кожа.

Ако се вгледаме по-внимателно ще открием различни дребни недостатъци, които макар и незначителни, могат да се откроят в даден момент. Тези дребни недостатъци на кожата могат да бъдат много трудни за прикриване ако не познаваме подходящите продукти и техники на гримиране.

Ако не обичате да покривате плътно цялото лице с козметични продукти, използвайте коректор за да прикриете само тези участъци от кожата, където има дефекти.
Можете да избирате между разнообразните форми на коректорите – стик, течен, кремообразен, компактен, четка, палитра с различни нюанси, цветен (зелен, жълт или лилав - за прикриване на червенините по кожата). Накратко за видовете коректори:

Стик – той е най-разпространения вариант – има формата на стандартно червило или стило. Нанася се много лесно и ако е в подходящия цвят, е много ефективно средство за покриване на недостатъци или пъпчици по лицето.
Изключително удобен вариант за честа корекция на грима, когато не сте си у дома.
Не е изключено стикът да е в зелен, жълт или лилав цвят – в този случай той е предназначен предимно за прикриване на червенината по кожата.

Теченизглежда като течно червило, със специален апликатор за по-прецизно нанасяне, може да бъде и в тубичка.
Подходящ е за суха и нормална кожа и има по-добра покривност. Отличен избор ако искате да го използвате самостоятелно - повечето случаи не се нуждае от покриване с пудра или фон дьо тен.

Коректор – четка – Течен коректор под формата на четка с пълнител. Изключително удобен за носене в чанта и бърза употреба дори и на улицата.
Можете да скриете петънце или пъпчица за секунди и после отново да го приберете в чантата.

Компактен – прилича на пудра, нанася се с апликатор, също като сенките.
Препоръчва се главно за корекция върху основния грим – върху пудрата или фон дьо тена.
Не е много подходящ за суха кожа.

Кремообразен – много прилича на кремообразната пудра. Нанася се с четчица. Има чудесно покритие и може да се използва самостоятелно, без да е необходимо да се покрива с пудра или фон дьо тен.

Коректор – палитра – съчетание от два или повече нюанса на един цвят.
Доброто съчетание на цветовете позволява освен да комбинирате основните цветове и да получите нови нюанси, и да прикривате недостатъците по различните зони на лицето, тъй като те често са в различен оттенък.

Няколко ценни съвета при употреба на коректор:  • Внимателно подбирайте продукта по цвят и марка. Не прибягвайте до твърде тъмен или твърде светъл нюанс. Некомедонните и хипоалергенни продукти са за предпочитане.
     
  • След като нанесете коректора върху кожата, внимателно разнесете с пръсти или с четчица, за да се прелее с естествения цвят на кожата.
     
  • За околоочния контур използвайте специализиран за целта продукт. Нанесете малко количество и разнесете с леки потупвания. Не опъвайте и не търкайте силно кожата в този участък, защото тя е много по-нежна и тънка в сравнение с останалата част от лицето. Не напластявайте голямо количество за да не се събере в малките бръчици и да ги открои.
     
  • Ако използвате фон дьо тен, нанесете коректора върху него и завършете с пудра. Ако използвате само пудра, коректора трябва да е под нея. Цветните коректори задължително се покриват с фон дьо тен. Не търкайте тампончето за пудра върху коректора, а само леко допрете.


Снимки: MaxFactor, Oriflame, Estee Lauder, Revlon

18.05.2004/Невена Николова - Nikkol

Коментари

Твоето име:

Твоят email:

Твоят коментар: Бележка: HTML не е преведен!

Въведи кодът от кутия по-долу:Напиши коментар
placeholder Всички права запазени Маркиза Груп ООД
Бутик Маркиза © 2007 - 2017