Как да изберем парфюм

Публикувано November 21, 2013 от Николай Пощаров

Уханна и желана – нима всяка жена не иска да е такава? Не ви ли се е искало да ви разпознават по аромата, още преди да са ви видели?

Парфюмът подчертава индивидуалността на всяка дама – придава уникалност и завършеност на стила й.
Естествено, избора се базира на личните ни предпочитания. Неизменно обаче си задаваме въпроса, какъв точно аромат да изберем, за да хармонира с цялостната ни визия и с характера ни. Ако откриете себе си в някоя от следващите групи, то лесно ще откриете и подходящия аромат.

Изискана делова дама – ако сте бизнесдама, и тоалетите ви са в изискан и елегантен стил, то вашия аромат трябва да допълва усещането за изисканост и женственост. Препоръчват се дискренти, чисти, ненатрапващи се аромати, комбинации от цветни нотки - роза, жасмин, фрезия, иланг-иланг, амбра, кедър, бергамот, с едва доловим намек за мускус.

Динамичната спортна жена – ако целият ви ден минава в движение, носите удобни спортни дрехи или сте привърженик на спортно-елегантния стил, имате нужда от свежо ухание, което да ви тонизира през целия ден. Търсете парфюм, с лек и свеж аромат, съчетан от цитрусови нотки, горски билки – мента, мащерка, водни аромати – ухание на свеж морски бриз или разцъфнал лотос.

Чувствена и женствена – това е стилът на нежните и романтични дами, които се отличават с изяществото си. Те предпочитат ефирни тоалети с флорални мотиви. За да допълнят и обогатят впечатлението, което оставят у околните, те трябва да се ориентират към нежни, ориенталски аромати, съчетания от плодови и цветни ухания, мускус, сандалово дърво и канела, ванилия, кокос, амбра и жасмин, аромат на зряла праскова и кайсия, екзотични подправки.

Младо момиче – за по-малките дами и тийнейджърките, които изгарят от желание да опознаят живота, да му се наслаждават, най-подходящи са цветните и плодово-цитрусови аромати. Те са свежи и създават усещането за живот. Тежките задушаващи ухания в този случай са неподходящ избор.
Не забравяйте, че парфюмът ви не трябва да се натрапва на околните, жерателно е да се усеща на разстояние не-по-голямо от 20-30 см. от вас.
Ако използвате тоалетна вода и искате да избегнете силния аромат веднага след слагането й, пръснете от желания
аромат във въздуха и преминете през облачето от капчици. Така количеството ще се разнесе равномерно.
Ако използвате концентриран парфюм, поставете малчи капчици върху китките, зад ущите, в гънките на лактите и коленете, по най-горещите точки на тялото. Така топлината ще разпръсква аромата по-дълго.

19.01.2004/Nikkol
Снимки: Lancome, Google

Коментари

Твоето име:

Твоят email:

Твоят коментар: Бележка: HTML не е преведен!

Въведи кодът от кутия по-долу:Напиши коментар
placeholder Всички права запазени Маркиза Груп ООД
Бутик Маркиза © 2007 - 2017